Project Type : Heritage Renovation

Location : Northcote, Melbourne

Status : Completed

 bastings-02

The existing dwelling was spacious but disconnected from the needs of our clients.

bastings-03

A new central spine opens up the home from the front to the rear garden.

bastings_01

The kitchen was relocated to have a better connection with the rear garden and redesigned to entertain family & friends.

bastings-04

Flux (noun)  The action or process of flowing


This renovation of a house in inner-city Northcote required us to resolve the disconnect between the front and rear of a Heritage dwelling. Previous renovations had been in an ad-hoc manner and were restricting our client’s ability to socialise and utilize their spacious home effectively. Our primary aim was thus to improve the flow of the spaces within the dwelling by repurposing existing spaces, relocating others and creating a new central spine.  The resulting renovation creates a home suitable for modern living whilst retaining all the original charm of the home that our clients loved.


%d bloggers like this: