Project Type : Heritage Renovation + Residential Extension

Location : Brunswick East, Melbourne

Status : Design Development

View from the street of the renovated Heritage fabric and proposed rear extension

Counterpoise (noun) To have an opposing and balancing effect


This design for a site in inner-city Melbourne (Brunswick East) engages with the tight site-context and heritage fabric / precinct by referencing the existing material palette found in the Victorian dwelling. By proposing a delicate upper-storey insertion that is embedded into a lower plinth made of recycled brick, the new upper addition sits lower within the neighbouring roof profiles. In order to achieve better open-space, amenity and light to all areas, a minimal on-ground footprint is proposed. The upper level addition gradually introduces a contemporary palette through the use of Custom Orb cladding and Polycarbonate wall sheeting.


 

Next >> House in the Hills

%d bloggers like this: